Flash bulbs purple irises the camera can't see

Idag har varit en lugn dag, jag sov till typ halv 11. Jag har blivit beroende av somn sen jag kom hit. Det ar gott att sova och nar jag vaknar finns det alltid frukost. Idag blev det lite olika sorters mackor, som Lenders bagels. De ar sa sjukt goda att jag skulle kunna leva pa dem. Jag brukar ha med mig dem till lunch, tillsammans med typ applen och lite annat. Jag koper inte lunch i skolan for det ar inte vart att lagga 3 dollar pa mat som inte ar god. Ett av mina projekt i veckan ska bli att folja min farbrors rad och hitta nagon med korkort som kan kora mig till skolan. Bussen kommer fram typ en halvtimme innan man borjar sa det ar jattetrakigt. Fast imorgon blir nog bra for jag ska traffa Marie innan skolan, hon ar ocksa ett av de gula bussarnas offer.

Idag har jag hangt med Hannah igen, vi tog massa kort pa oss sjalva och jag maste saga att vi var sjukt snygga. Med lite tur kommer de upp pa Facebook snart, jag har ingen makt over det for det var Hannahs kamera vi anvande.

Juste, jag har glomt att beratta att det ar en reklam har med svensk musik pa! Eller jag kanske har berattat det, jag kommer inte ihag allt. Jag blev jatteforvanad nar jag horde den forsta gangen, det tog ett tag innan jag kopplade. Jag ar inte 100 pa vilken lat det ar for det ar inte riktigt min typ av musik, men nagon darhemma kanske vet? Ga in pa Youtube och sok pa Radioshack Commercial sa borde den komma upp. Svensk musik forfoljer mig, nar jag var pa mote hos min cordinators kollega sa var Boten Anna det forsta jag horde nar de satte pa musik, for pa engelska sen pa svenska! Det var ratt kul, de alskar Basshunter. Sjalv tycker jag att han ar saaa 2007 eller nar laten nu var som storst i Sverige.

Happy Birthday to ya!

Jag gissar att det ar efter midnatt i Sverige. Eller jag har fatt update att det inte ar det, jag orkar valdigt sallan kolla vad klockan ar hos er i kalla Sverige (over 30 grader har idag om nagon undrade och ni ar svenskar sa det vet jag att ni gor. Svenskar alskar att prata om vader) men jag vet sa mycket som att tva personer fyller ar idag, sa;

GRATTIS till min underbara moster!

och

GRATTIS till min kanongulliga kusin Julius!

There's nothing you can throw at me that I haven't already heard

Igar var jag pa min forsta Friday Night Football. Det borjade med ett Tailgate Party for oss utbytesstudenter, och det var val ca 20 pers dar. Det var bara for inbjudna sa det var darfor det inte var fler och det var kul. Jag traffade massa roliga manniskor i alla arskurser och det var manga som ville att jag skulle vara med pa bild, eller posa med deras barn, eller fotas for Yearbook. Kvallens roligaste fraga fick jag av en kille nar jag at kyckling Have you had chicken before? Ja, det har jag, svarade jag, kyckling ar gott.

Nar jag ar pa vag till laktaren (och jag fick betala for biljett for jag ar dum och glomde kvittot pa mitt activitycard) sa hande en kul grej som jag inte kan skriva for att jag inte vet vem som laser. Jag kan arligt saga att jag inte har brutit nagra regler men jag kan anda inte beratta allt tyvarr. Kul var det, och med lite tur sa kan det bli annu roligare pa mandag.

Matchen var kul, 21-3 till Rustlers! Cheerleardersen hade nog kul men sjalva grejen ar overskattad, for vem som helst kan fa igang publiken som de gjorde och kanske till och med battre. De gjorde en sak som jag inte hade kunnat gora och det var en minipyramid. Kanske later som att jag ar bitter men det ar jag inte, jag tycker inte konceptet ar overskattat. Nat som var kul med kvallen ar att folk borjar fatta att jag inte ar ny utan att jag ar utbytesstudent. Det ar mycket coolare att vara utbytesstudent an att vara ny kan jag beratta, och vi vet alla att jag ar valdigt cool. Folk marker tydligen att jag finns, for det hande flera ganger att nagon kom fram och presenterade sig som xxx in my english/german/whateverclass. Det var alltsa folk som jag aldrig har pratat med och kanske inte ens kande igen sa det var kul. Jag gillar amerikanska killar, de ar charmiga. (Jag upprepar, jag har inte brutit mot nagra regler)

Det var gardagen, och jag maste saga att innan jag forsatter att jag ar grymt duktig pa att uppdatera. Inte manga gor det varje dag och det ar nog for att jag skriver sa mycket pa svenska som jag inte har kommit in i spraket an.

Idag ar det lordag, och det sista das Hostparents sa till mig nar jag gick och la mig var Sleep as long as you need to, nagot som jag tog till mig. Nar jag vaknade fick jag agg till frukost och det var gott. Hangde lite med Paul och Nancy innan jag traffade Hannah fran Tyskland. Vi gick till Sonics, och vidare till nanting pa T som jag inte kommer ihag namnet pa. Efterat satt vi och snackade tills hennes vardpappa kom och hamtade oss och skjutsade hem mig. Hannah ar sjukt gullig, och aven om man umgas mycket med utbytesstudenter i borjan innan man har lart kanna amerikanerna sa tror jag att vi kommer fortsatta umgas efter att vi har hittat var plats i skolan. Vi har redan bestamt att jag ska till Munchen nasta host pa Oktoberfest, och hon ska komma och halsa pa mig i Stockholm. Vi ar valdigt lika, mer an vad jag hade vantat mig av en tysk. Pa skolan finns tva tyskar till, en tjeck, en korean och en Hongkongare (heter det sa?). Det ska komma en italienare till CMR ocksa som har samma cordinator som jag.

Livet pa en amerikansk High School rullar pa ganska bra. Det som vissa sager, att alla kastar sig over utbytesstudenter stammer verkligen inte, men det ar inte nagon (utom karringarna i Attendance Office) som inte ar trevlig. Efter tre dagar hittar jag hyfsat bra i skolan och det ar alltid en fordel. Jag gar fortfarande vilse ibland och gar till fel klass ibland men ni skulle bara veta hur stor skolan ar! Det ar nagot helt annat an Shelby High School kan jag beratta. Jag kanner for att skriva mer men jag har inte riktigt nagot att beratta tror jag. Eller jo lite allmant tjejsnack men hela poangen med det forsvinner om ingen lyssnar och det ar 70% ointressant anda. Jag far hava ur mig det imorgon nar jag traffar Hannah imorgon.

Teenage queen, a loaded gun

Ny dag pa CMR betyder att allvaret borjar om det ror sig om terminens andra dag. Eller att allvaret ar lite narmare, det har varit ratt lugnt, och jag har andrat mitt schema sa att det ar typ perfekt. Jag droppade dramaklassen och freshman art (thank god) Och har istallet en termin drama, photo och yearbook. Jag orkar inte ga igenom hela dagen, den var inte tillrackligt intressant och dessutom gjorde jag inte bort mig sa mycket. Fick sallskap av en trevlig sophomore fran Video Produktion och pa sjalva lektionen fick jag veta vad Homecoming. Det verkar sjukt kul men jag har inte fattat om man ska jaga date infor det eller inte. Jaja, vi har assignet seats sa med lite tur kan de fortsatta beratta vad man ska gora imorgon. Jag borjar lara mig hur skolan ser ut, men det finns inte en chans att jag ska hinna till skapet mellan varje class nar man bara har fem minuter pa sig. Skolan ar stor!

I ovrigt kan jag beratta att amerikanska skolan ar amerikansk pa manga satt. I varje klassrum hanger en amerikansk flagga, och pa Video Prod (dagens mest intressanta lektion som ni kanske forstar) fick vi veta vad vi skulle gora om brandlarmet gar eller om det skulle bli en lockdown. For er som inte vet vad en lockdown ar: Om nagon skulle komma in och skjuta i skolan sa laser man hela skolan eller nat. Jag har forstatt att det basta klassrummet att befinna sig i ar just Video Prod, for dar kan man bade ga in pa toan (typ 20 pers pa en enmanstoa, mysigt och oamerikanskt) eller satta sig bakom en vagg som finns. Alltsa, om nagon skulle skjuta in i klassrummet utan att ga in pa riktigt sa skulle man klara sig darinne for att man ar skyddad. Sorry om jag har skramt upp nagon, jag kan tillagga att jag befinner mig i en stad (och stat) med lag kriminalitet sa jag ar ratt saker.

Skolbuss ar typ det jobbigaste pa dagen. For det forsta ar den alltid sen. Okej jag har bara akt tva dagar men den har varit sen 100% av gangerna. Sen sa ar de sma barnen riktiga pains, riktiga fjortisar som man bara vill kora ner ett apple i halsen pa sa att de blir tysta. Av nagon anledning sa har vi assigned seats i bussen! Man kan alltsa inte bara satta dig dar man vill. Det gor jag iochforsig anda men jag har inte lamnat in skolbusslappen an sa det kommer val. Coolhetsfaktor 1000.

Jag hade min forsta tyska idag, och jag tror att jag ar lite for bra for den (!!!). Nar jag kom in, lite sent for jag hade varit och fixat mina classes, sa star lararen och pekar pa typ bord, stolar osv, och klassen svarar i kor. Sag att nagon skrev att jag skulle satsa pa tyskan, och ja, det kan jag val gora, problemet ar bara att jag ar nagot battre an resten av dem. Awell, jag kommer overleva, jag kan inte byta for mitt schema blir inte battre an sahar. Funderar pa att droppa Photography for att den ar fett skumt, och jag har sa mycket som man maste gora utanfor lektionstid. Yearbook, Speech and debate, Dramaclub och Video Prod. Jag har ju inte sa mycket vanner an men jag hoppas att jag kan lara kanna folk. Jag har faktist bara gatt tva dagar.

Jag bytte engelska klass ocksa for att fa ihop schemat sa nu har jag en larare som verkar fett skon (hastmanniska dessutom) och jag kan glansa for att jag gar med asiaterna. Inget illa om dem men det ar ju faktist svarare for dem.

Imorgon ska jag pa Tailgate party och sen football, jag kanske sa nagot om det? Jaja, far lamna rapport nar jag har varit dar.

Not all of us are german exchange students...

Jag gillar att folket darhemma kommenterar, forsatt med det! Jattekul att lasa aven om jag har tappat min status som datanord.

Idag var dagen med stora bokstaver och minst lika stor skola. Dagen borjade med att jag gick upp klockan 06.10 (nar var jag uppe sa tidigt sist) och efter att ha tryckt i mig lite mat och gjort mig iordning sa bar det av till... Skolbussen! Den var liten och gul med mycket smabarn pa. Eller typ middleschoolers. Jag satt dar i min ensamhet och lyssnade pa dem som tydligen var freshmen, alltsa 9or som var pa vag mot forsta dagen pa den stora skolan, vilket var mycket underhallande om jag far saga det sjalv. Framme pa skolan ar jag forvirrad for att det inte ar en manniska dar jag trodde att jag skulle borja dagen. Efter lite promenader sa hittar jag tva asiatiska utbytisar som jag traffade igar, och snabbt gor jag dem till mina vanner. Att jag har lite svart att forsta vad de sager gor inget, vi hittar efter ett tag cafeterian dar alla nya upper classmen (juniors och seniors tror jag, kanske nagra sophomores ocksa) och vi gar igenom lite allt mojligt forsta halvan av dagen. Bland annat sa har jag signat upp for the drama club (vad sa vi om hsm Lisa?) och Speech and Debate (jag vet att pappa gor gladjevolter). Efter lunch, som spenderades i sallskap av tva tyskar och en tjeck sa borjade klasserna. Forst hade vi nat med nan som antagligen ska motsvara mentor och det var en historia for sig. Forst gick jag dit jag blev tillsagd att ga for att jag inte var med pa listan. Inga problem, tills jag ska ga och hamta mitt schema. Det gor man i Attendance Office och nar jag kommer dit sa sager de at mig att ga till Connections. De var ratt dumma faktist, men till slut sa far jag mitt schema och jag gar tillbaka till klassrummet och sager att jag ar fel.

Efter det sa skulle jag ga till ratt klassrum, hittar 321 och gar in i det brevid, for jag skulle till 322. Ligger 322 brevid 321? Nej! Jag har ramlat in i ett rum fullt med freshmen som tittar konstigt pa mig. A well, deras larare hjalper den stackars svensken ratt och efter lite forvirring sa kan jag ga dit och fa alla papper innan det ar dags for min forsta class, som gick latt. Resten av dagen gick bra, fr skriva imorrn for nu ska jag fixa lunch tills imorrn. Kul att jag berattar mer om vad som hander innan skolan an nar jag var dar.

Fast jag maste saga att jag far sa sjukt mycket kommentarer pa min engelska. Alla sager att jag ar grym pa engelska och att de aldrig hade gissat att jag var foreign exchange student. Sweeeeet och godnatt.

Charles M Russell High School - Home of the mighty Rustlers

Mitt forsta riktiga besok pa skolan var inte sa illa som det kunde ha varit maste jag saga. Vi fick vanta lange pa att komma in till counselorn som skulle fixa mitt schema men sen sa gick det over forvantan. Jag behover inte lasa matte! Jag har faktist bara tva teoretiska kurser, engelska och US History. This year's gonna be good... Annars borjar mina dagar 5 over 8 med prep for life, dar man pratar om livet efter skolan, att kopa bil, sex, familj och annat kul. Sen sa ska jag ha tyska, 3-4 det kommer nog inte vara for svart hoppas jag. Sen ska jag ha video produktion, vilket nog blir kul, jag gillade det pa Karrtorp. Sen sa har jag Intro Theater, och det ar dar jag ska bli nasta High School Musical Diva eller nat... Inte. Efter det sa har jag lunch tror jag, sen har jag art, som ar den enda kursen jag ar missnojd med, och sist pa dagen har jag mina teoriamnen. Jag kanner hur det borjar bli svart att inte sarskriva, man maste ju gora det har!!! Jag hade velat ha yearbook ocksa, men da maste jag droppa antingen video prod eller teater och just nu vill jag inte det. Vi far se hur det blir imorgon, jag traffade lararen som hade det och hon sa att hon garna ville ha mig i klassen. Med lite tur kan jag fixa sa att jag far det anda. Tror att jag ska droppa art for enda anledningen till att jag tog det var for att fa foto men det verkar som att jag inte far det anda.

Jag kan passa pa att beratta att skolan ar enorm, Karrtorp ar typ ett pysslinghus i jamforelse. Varje vaning har typ tre trappnedgangar eller vad det heter, och de kan inte gora det latt for en, utan det sitter samma lappar och jagvetintevad overallt. Jag har de flesta av mina klasser pa andra vaningen och skapet pa den tredje sa det suger. Jag vet inte hur det ska ga att fa upp skapet for det ar skitsvart. Jag klarade det nar jag fick hjalp men det loser sig nog. Jag sak typ byta skap anda sa att jag har skap pa andra vaningen nara mina klasser.

Pa kvallen var det traff hos en av cetusa cordinators. Det var massa regler och typ inget nytt alls utan mest trakigt. Jg traffade andra utbytisar men de enda som var sociala var tyskarna och de pratade tyska. Jag blev lite stolt nar jag forstod vad de sa, men inte sa mycket att jag kunde prata med dem. Snackade lite med en tjej som var vardsyster till en av tyskarna tror jag, hon var trevlig. Kan ocksa beratta att jag var langsta tjejen dar, och langre an en av killarna. Ovanligt maste jag saga. Tyska killarna var ovanligt snygga for att vara tyskar men jag vet inte om de gar pa min skola.

Nan gang i oktober ska jag ha "swedish dinner" for alla utbytisar med familjer. Gissa vad jag ska gora? Swedish meatballs, of course. Sen ska Nancys Swedish Cookies and Cakes hjalpa mig till nat bra hoppas jag, klassiska negerbolls har aldrig varit fel. Nu ska jag sova for imorrn gar skolbussen at 7.11. Min dygnsrytm ar fortfarande som en nioarings, jag tycker att jag ar uppe sent nu, och klockan ar 9.22. Godnatt Sverige/Kroatien/Montana!

Judge Judy

Jag och Nancy sitter och tittar pa Judge Judy fast ingen av oss tittar val sa mycket. Jag haller pa att ladda over bilder till datan men det gar inte riktigt som jag vill for kameran laddar inte over till CDn utan sager att den inte vill sa jag for borja om. An sa lange har jag 167 bilder sen jag kom hit, fast fran NYC ocksa da. Har jag berattat om Snuskmannen vi traffade i Central Park? Han kollade pa inapropriate vids i iphonen.

Nu funkar bilderna men jag vet inte vilka jag ska lagga upp. Vad vill ni se?

Lisa och Ebba jag kan ju beratta att jag vet var Victorias Secret ligger nu. Har inte varit dar an men det kommer val, allt annat skulle vara konstigt.

Det ar kul att hora vad ni gor darhemma, aven om jag inte ar inne pa datorn sa mycket. Idag har vi varit i Giant Springs, en park som tar typ en kvart att aka till. Det var sa fint dar!

Imorse satt vi och pratade lite allmant och Paul sager nat typ We both think you're so pretty. I'm actually thinking about getting a baseball bat to keep the boys of you. Det var sa kul! Man skrattar mycket har sa ar det bara. Igar var jag och Nancy och shoppade sa nu har jag skor for alla vader tror jag. Det ar varmare idag igen men Nancy berattade att det kan bli -20 F pa vintern, och -50 F nar det blaser mycket. 50!!! Jag kommer frysa till is, men vad ska man gora?

Jag har typ inget att skriva, jag ska till skolan imorrn och jag vill ha roliga kurser, och vill inte lasa matte. Cross your fingers for me!

Freeeeeezing

Lalala jag fryser idag for det ar inte 80 F langre, stackars mig. Jag forsoker fa hunden att varma mina tar men hon vill inte just nu sa jag far frysa. Jag alskar mitt rum/badrum/vardagsrum som jag har helt  for mig sjalv. Igar sa akte jag och Nancy runt i Downtown GF och det ar jattegulligt och valdigt amerikanskt. Folk sager att Montana sak se ut som Sverige men det gor det verkligen inte. Som om svenskar skulle veta nat om det har stallet fast de inte har varit har! Bittervagen flyger. Jag vet inte vad vi ska gora idag men jag ska nog ut och springa eller nat for nu kan man gora det utan att man smalter. Jag ska forsoka lagga upp lite bilder sen men forst maste jag ta dem. Hade bra alla, for det har jag!

Montana!!

Jag ar framme i Montana och det ar sa fint har. Det ar varmt men inte lika jobbigt varmt som det var i New York City utan sa att det ar skont och det gillar jag. Enligt datan sa ar det 86 F har men jag vet inte hur mycket deet ar i svenska grader. Idag var jag pa skolan och sag stengrejen i designen! Jag satt och log som en idiot hela tiden, allt finns pa riktigt och det var sa kul att vara dar. Pa tisdag sak jag dit och valja kurser, hoppas att det inte ar for seriost. Kommentera och beratta vad ni gor for jag kommer inte in pa Facebook sa jag har ingen koll pa vad som hander. Sorry om det inte var sa mycket info men vi ska aka till Paul pa jobbet nu, kanske kan skriva mer sen.

In the room

Nu är jag framme och jag flög Economy Extra hit och det var sweet. Jag delar rum med två trevliga tjejer och badat i poolen. Jag har inget bankkort men det är en annan historia. Nu ska jag äta för jag är hungrig


Det här skrevs först men försvann och kom tillbaka. Ibland så funkar saker som det ska!

You know I'm not a hopeless case

Jag är framme, mår bra men är hungrig. Har inga bilder än men ska in till NYC imorgon klockan tio. Just nu har jag varit vaken i 18 timmar och mer lär det bli men sånt är livet.

Nytt forum!

Nya Forumo

Year Supply

Wating for time to pass

Det är mindre än två veckor kvar, och det är helt sant. Och helt sjukt. Många har sagt det innan, men nu vet jag att det är sant. Tiden går fort. Jag pratade med mina kära värdföräldrar i onsdags och hade en del glada nyheter. De blev glada, kul att de verkar lika taggade som jag är.

Idag kom flygtiderna till inrikesflyget. Jag har ungefär 1.5 timme i Minneapolis innan jag flyger vidare till Montana. Det bästa med att bo i en lite större stad är att den har en egen flygplats, det sista jag behöver är en bilresa fylld av obekväm tystnad som inte alls motsvarar förväntningarna. 

Om någon annan åker till NYC den 18 augusti och/eller flyger till Minneapolis 8.00 am den 21 augusti så hör gärna av er! Det kan ni göra annars också.