It brings out the worst in me when you're not around

Det finns nagon som jag saknar sjukt mycket just nu. Jag langtar tills vi ses igen men det lar nog dorja ett tag tyvarr.

Idag var jag pa forsta fotbollsmatchen sen jag kom hit. Det var crosstown, alltsa motte vi Great Falls High, vilket ar skolan vi alltid maste sla under alla omstandigheter. Fotboll ser likadant ut pa den har sidan av den stora vattenpolen, vi har fotbollsmorsorna och smasyskonen. Vi gick dit for att kolla pa Hannahs kompis Mauro, men jag ville mest se en annan kille som det snackats en del om. Jag vet inte vad han heter men han ar en freshman och spelar redan i Varsitylaget, allsta skolans A-lag. Det ar inte helt vanligt, nagot annat som inte ar helt vanligt ar hans talang. Det har snackats en del om den har killen, for han ar tydligen sa bra att han ska vidare till nagon klubb i Europa. Jag vet inte om detta stammer, inte heller vilken klubb det handlar om men han gar standigt runt i Liverpoolklader. Da menar jag inte matchtrojor utan typ traningsjacka eller shorts, eller pike. Han syntes inte sa mycket men nar det blev lite drag pa plan sa var han dar och overallt och var riktigt bra, jag menar sa bra att till och med jag sag att han stack ut, och da ar Varsity ratt bra. Tyvarr inte sa bra att vi vann matchen, 0-0, men hade den varit langre sa hade vi nog vunnit for sista 10 var riktigt kul att kolla pa. Jag blev jattetaggad och foljde med i matchen och Hannah undrade vad som hade hant, men storsta skillanden mellan fotboll och football ar att jag vet vad som hander pa en fotbollsplan.

Jag fick mina Midterms idag, och jag ar sjukt bra. Fyra A+, tva A- och ett B-. Det sista fortjanar jag ett battre betyg, for min engelskalarare gav mig tva F for att jag hade glomt att gora laxan en gang. Jag sa till henne nar jag kollade mina betyg men hon har inte fixat det, det suger faktist.

Just nu sa ar sapnningen pa topp, for imorgon sa finns det chans (eller risk?) for sno. Helt seriost, forra veckan hade vi over 90 F och imorgin ska det snoa. Det kommer att bli en intressant vinter, hoppas att nagon vill varma mig.

Vad mer vill ni att jag ska beratta? Jag maste skaffa en umgangeskrets, for min basta kompis jobbar och har nastan overgett mig, och Tif har sweet sixteen imorgon och ska vara hog med pojkvannen. Jag tror inte att jag vill vara med da. Pa torsdag ska vi hanga, och pa fredag ska jag till Hufvudstaden och kolla pa nar CMR moter Helena Capitol. Bada lagen ar obesegrade sa det ska bli kul. Nu visar det sig om Jeremy har ratt, att det betyder tur att jag ar pa matchen. Jag har aldrig sett en match dar mina kara Rustlers har forlorat, och jag vill inte gora det heller. Vi ska ta State iar!! Nagot vi inte har gjort sen 2004. Jack Johnson har gjort det med vara pojkar forut, han kan gora det igen. Johnson ar coachen som har coachat dem i over 40 ar. Det ar ratt coolt faktist.

Sorry for att jag skriver sa fruktansvart daligt, jag vet att jag kan battre men jag vet inte vad jag ska skriva, jag om jag ska skriva vad jag tanker blir det bara nagot i stil med JAG SAKNAR DIG KOM OCH UMGAS MED MIG!!!! och det vill ju ingen lasa om for det ar bara massa gnall.

Ploens, jag saknar ocksa chokladbollar, jag maste gora det nagon dag.
Kollegor, KRAMAR till er ocksa!!!

Och sist men verkligen inte minst utan mer storst, trevlig resa Louise! Hade jattebra i hela varlden och hor av dig om du har vagarna forbi Montana!

Next thing you know, now she get's low

HOMECOMING DANCE!
Vad ska man saga? Det var ett tag sen. Jag kan inte dansa men jag dansade sa att benen skakade nar jag slutade, och hade vi hallit pa langre sa hade pojken fatt bara ut mig till bilen. Fest har ar sjukt annorlunda, fast man kan inte kalla det fest egentligen. Det borjade med match. The mighty Rustlers kom in i matchen obesegrade den har sasongen, och de lamnade planen med samma status. Matchen slutade 55-12, utklassning nagon. Och the Knights andra Touchdown var bara tur sa jag tycker inte att den raknas. Det ar bara ett annat lag som ar obesegrade den har sasongen, Helena Capital. Vilka moter vi nasta vecka? Helena Capital. Helena ligger bara typ en timme bort sa jag och Hannah kanske aker dit, om vi kan fixa skjuts. Inte helt omojligt, hoppas! Matchen igar var en av de roligaste jag har varit pa, av manga anledningar. Jeremys kompis Cole (?) kom pch snackade med oss efter typ halva matchen, och snackar med Jeremy om nagot som far oss att garva. Sen tar han itu med nagot som han ser som sitt kall for kvallen, att hooka up Hannah. Varje kille som gar forbi tar han tag i och sager till Hannah, do you see this guy? He's been eyeing you all night. Vissa killar verkar uppskatta det, andra, typ the freshmen, inte lika mycket. Nar han hare gatt igenom typ alla killar runt oss sa gar han ivag for att hitta fler. Nar matchen ar slut sa sager han, Ok it's me, I've been eyeing you all night. Hannah ler och borjar ga men da tar han tag i mig och sager, please tell your friend I'm serious. Tyvarr lyckades jag inte fixa ihop dem, men med tanke pa att han var nastan nykter och anda riktigt skum sa ar han kanske inte vad hon letar efter. Efter matchen aker jag, Tiffany, Sarah och Jeremy till skolan dar the Dance ar, och det var kuuuul! Iinte for stt jag kan dansa men det gjorde inte mycket, for manga amerikaner ar inte mycket battre. Jag vann nastan en ipod, det finns nagon har som heter Anna Beckman! Vad ar oddsen? De ropade ut att Anna Backman har vunnit ipoden, och med tanke pa att jag har blivit kallad Anna Backman hela aret sa ar det klart att jag och mina vanner reagerar. Det var inte troligt att det verkligen var jag som hade vunnit for jag hade inte kopt en san biljett som man behovde for att kunna vinna.

Idag har jag varit duktig och tvattat och stadat mitt rum. Skulle behova dammsuga men jag orkar inte. Jag vill umgas med antingen favortiamerikanen eller favorittysken, tyvarr sa ar jag stuck at the moment. Jag orkar inte ge nagra detaljer, det ar en sjukt trakig historia sa ni missar inget.

A house doesn't make a home

Sista dagen pa Homecoming Week, vilket betyder att det var parade. Det later kanske kul men det var det inte. Jag och Hannah satt bak i bilen (inte i bilen utan pa... jag vet inte vad det heter, flaket?) och ovriga utbytisar i slapvagnen. Vivar sjukt coola dar vi satt och vinkade till folk, kande mig ganska dum faktist. Sahar snygga var vi:



Det ser ut som att jag forsoker tafsa pa henne men sa ar inte fallet. Nar jag tittar igen sa inser jag att det kanske inte ar min utan Hannahs. Nagon annan som var cool var Kevin fran Tyskland.




Kevin ar en skon prick, med fler tjejer an han har tid med. For att inte blanda ihop tjejerna sa skriver han in vilken class han har med dem i sina kontakter i telefonen. Han homecoming date heter Alexa English. Igar hittade han en lapp i fickan med en tjejs nummer och "text me". Det var pa morgonen och han har ingen aning om vem det ar.
Innan parade sa var det BBQ pa skolan. Maten var hamburgare, chips och brownies. Browniesarna var grona, Rustlers till ara. Valdigt goda ocksa maste jag saga.

CMR


Skandinaviska namn ar vanligt har, det ar laskigt hur vanligt.


JP, jag sa ju att han inte ar latt att fanga pa bild. For er jag inte har pratat med sa ar han typ min basta van har, tillsammans med Hannah.

Nu ska jag ga och gora mig snygg (HA) och latsas att jag kan nagot om klader. Om 20 minuter maste jag vara i det bla huset, och dansen haller pa till 11.45 pm. Varfor denna tid? I Montana far man inte vara ute langre an till midnatt om man ar under 18. Annorlunda? Nejda. Tanken ar alltsa att man ska hinna hem pa en kvart, vilket nog inte ska vara nagra problem for mig. Godnatt Sverige (Och Kroatien tydligen!)!

If we weren't so alike you'd like me a whole lot more

Jeremy har borjat jobba och jag ar ensam. Jag har inga vanner, forutom utbytisarna och Tiffany. Inget fel pa dem, verkligen inte, men det kan ju vara kul att inte vara helt beroende av typ fyra pers. Visst finns det fler manniskor jag kan ringa men det kanns inte som att det ar vart det nar det inte ar folk jag klickar riktigt med. Jag ska forsoka vara cool svensk imorgon och fraga Travis om han vill hanga med mig i helgen. Travis ar i min Photography class och ar sjukt rolig och jag skulle garna lara kanna honom battre. Men jag ar feg. Vi far se. Han har bil vilket ar ett stort plus. Inte for att jag valjer mina vanner efter vad de ager men bor man pa den har sidan vattenpolen sa ar det en enorm fordel.

Idag hade vi cornation, dar man utsag Homecoming King and Queen. En blond tjej och en blond kille vann, vilket var kul for dem, sjalv hade jag aldrig sett dem forut. De enda jag kande igen av the royalty var Alex i Yearbook och en rodharig tjej i min English class som liknar Scarlett Johansson.

Jag och Sean har borjat pa var forsta Yearbook spread och jag ar jattetaggad, det kommer bli sa kul! Vi har massa bra ideer och all panik jag hade over att ha fatt en spread till forsta deadlinen har forsvunnit. Den kommer bli sjukt snygg, och resultatet far ni darhemma se nar jag kommer hem. Yearbook ar nog min favoritclass, vara lojligt kreativ och komma pa catchy headlines. Dataprogrammet vi anvander ar sa latt att inte ens jag kan gora nagot fel. Annat jag ska gora under aret ar en spread pa Sceinceclass, en pa Student Government, swim team, color guard (vad ar color guard??) och fixa nat kul till sista deadlinen i mars.

Jag vet inte vad mer jag ska saga, jag kan tyvarr inte lagga up bilderna som jag har pa Hallways forran jag vet om jag behover dem till Yearbook. Allt ar extremt hemligstamplat, jag far inte ens skriva har vilken farg omslaget har. Och jo jag fick en fraga om vem min Homecomingdate ar och jag kan beratta att det ar Jeremy. Montanaredneck is the way to go.

You can never get enough of what you don't really need

Jag har precis kommit hem efter att ha tillbringat kvallen pa Memorial Stadium, dar det spelades PowderPuff Football.  Det betyder for oinsatta att tjejerna spelar football och killarna cheerar. De var sa sota de sma pojkarna dar de stod och gjorde inte speciellt mycket. Kvallens hojdpunkt var nar the Band spelade Final Countdown. Da var man svensk och stolt. Maries Homecomingdate kollade lite snett pa mig nar jag hoppade upp och ner pa banken och sa "it's swedish, it's swedish!!!" Men vad kan man forvanta sig av en amerikan? Jag tycker inte ens om dem. Arhundradets logn. Bilderna pa pojkar i rosa ar the Wranglers, dansteamet som underhaller i pausen, bilderna pa cheerpojkarna ar sa daliga att jag inte vill visa dem. Kan ju passa pa att saga att det inte ar tomt pa laktarna utan att vi satt pa sidan som inte syns i bild. Matchen slutade 44-36 till Juniors/Sophomores.

Mina True Religionjeans gick sonder idag om nagon undrade, sa nu maste jag kopa nya jeans. Det ar inte det lattaste i det har landet kan jag beratta, for jag tanker inte under nagra omstandigheter ta pa mig bootcutjeans. Till och med jag har mer stilkansla an sa. Fortsattning foljer antagligen. Jag maste aven till VS och kopa nya behaar. Intresseklubben antecknar. Nu ar det dags for mig att fixa lunch tills imorgon, och aven grava fram min klasstshirt. Den ar enormt rosa, jag ska forsoka komma ihag att lagga upp en bild pa den imorgon. Jag maste aven komma ihag att paminna min Homecomingdate att kopa biljetter till the Dance. Han har valdigt kul at faktumet att jag maste dansa pa fredag. Jag ser inte fram emot det, nar han skulle lara mig att dansa sa slutade det med att jag stod pa hans fotter och han gick/dansade runt i koket. Jag blev aven bjuden av Chris men var redan upptagen. Chris ar en sophomore och lite speciell men jag madde daligt nar jag sa nej, for det syntes att han verkligen samlat mod for att fraga den svenska tjejen. Jag far hanga lite med honom pa fredag sa att han blir glad igen.

RUSTLE HUSTLE PEOPLE!
Greengreengreengreen
goldgoldgoldgoldgoldgoldgold

Jag taggar for the Homecoming Game, och det ar den enda ramsan jag kan.

Don't leave me here alone

Jag sitter i Hannahs kallare och har det gott. Vill ni veta vad vi ater?



Det ar sjukt gott ska ni veta. Vi tittar pa Love Actually och ar allmant tjejiga, pratar om pojkar och planerar infor Homecoming. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, but I'm having a good time! Imorgon bar det av till the MALL! Jag har bara varit dar en gang men bara i en affar. Imorgon vill jag ga till Victorias Secrets och lite andra stallen. Vi ska ata glass pa Coldstone om det inte ar for kallt.

Who's gonna fall in front of me?

Idag ar det lordag, fast hos er i Sverigeland ar det sondag. Min dag borjade med frukost och sen sa skypade jag med kusiner och vanner. Svenskan flot inte alls sa bra som man skulle kunna tro, den var faktist riktigt dalig. Samtidigt skrev jag ett mail, och skulle beratta att mina svenska saker som till exempel tandkram, borjar ta slut. Det var en grymt svar mening att skriva.  Det blev nagot i stil med "Jag har sprungit ut av tandkram" men jag insag att det var fel. Det tog ett tag innan jag fick till det. Nar mina Sverigetimmar var slut sa gick jag for att leta reda pa en av mina vanner som inte ager en mobil. Det var inte sa svart, jag tankte ga till hans kompis men pa vagen dit sa ser jag nagon ga over gatan, och tva minuter senare ringer min telefon. Mycket praktist. Jag hangde i min favoritkallre nagra timmar, har jag sagt hur mycket jag gillar country? Och rednecks tydligen...

Igar var en mycket sorglig dag. Min sista Marabou tog slut. Vi har en gemensam Frukt och Mandel kvar men jag tycker inte att det ar sa god. Det tycker inte nagon annan heller for den har legat dar sen jag kom, och oppnades idag. Jag undrar vart Schweitzernot tog vagen, det var inte jag som at upp den.

Det ar sjukligt varmt har idag, over 90 F. Inne ar det svalt och skont men nar jag gick ut fick jag lite av en chock. Det var nog darfor jag blev kvar i det blaa huset sa lange. Det kan ju inte ha berott pa nagot annat menar jag. Min cordinator ringde mig mycket olagligt, och jag borde nog ringa tillbaka men jag kanner inte for det. Hon fick ju iallafall hora att jag levde och det ar val det viktigaste.

Ikvall ska jag vara tjejig och sova over hos min favorittysk! Langesen jag hade filmkvall med nagon, jag undrar vad vi kommer prata om. Jag kanske aker forbi nagon mataffar och koper harfarg, jag vill verkligen farga haret innan Homecoming. Det lar nog inte handa, sa jag far vara ful och hoppas att Yearbookmanniskorna later mig bestamma vilka bilder som ska vara med. Homecoming ska for ovrigt bli sjukt kul, imorgon ska jag och Hannah leta efter utkladningsklader. Pa mandag ska man kla ut sig enligt klasstemat, som for juniors ar Alice in Wonderland. Vad ska jag kla ut mig till? Jag har ingen aning. Pa tisdag ska man kla ut sig efter en karaktar i favoritboken, onsdag ar class tshirt day. Torsdag ar dress up day, vilket betyder att jag faktist maste ha klanning. Tur att Jeremy inte kommer vara pa bussen da, han hade mobbat mig till dods. Fredag ar green and gold! Jag ska inforskaffa Rustlerklader sa det bara skriker om det. Om jag hittar nagra bra utkladningsklader sa ska jag fota mig sa ni far se hur man gor Homecoming pa CMR!

Touch me, take me to that other place

Jag sitter och vantar pa att Jeremy ska ringa och saga att han har kommit hem och kan umgas med mig. Jag har inga laxor idag som omvaxling, den enda dagen som han inte kunde traffa mig direkt efter skolan sa har jag inte laxor. I det har landet sa far man laxor fran en dag till nasta, och lamnar man inte in i tid sa ar man kord. For mig spelar det ingen roll for jag kommer inte graduata anda men jag kan inte skita helt i det, ett F racker. Mina betyg ar for ovrigt grymma, jag har A, A+ eller A- i alla amnen utom engelska dar jag har C+. Haha jag har aldrig haft sa daligt betyg i engelska. Igar traffade jag Jeremys basta kompis Chris och han var skon. Han bor i Helena sa de traffas inte jatteofta. Hans tjej var inte lika trevlig dock.

Det finns nagot jag verkligen gillar, och det ar Jeremys kallare. Vi lyssnar pa country och jag borjar verkligen gilla det, sarskilt vissa latar ar grymma. Jeremy lyssnade pa svensk musik, Mando Diao, men jag tror inte att han gillade det. Han sager aven att han inte kanner nagon skillnad pa svensk och amerikansk choklad! Halla, man undrar vad det ar for fel pa honom. Jag umgas med konstiga manniskor men jag tycker om dem.

Jag fick absolut ingen respons pa mitt forra inlagg sa jag forsoker igen. Spelar ingen roll vem du ar, skriv bara vem du ar och hur du hittade hit. Om du inte vill att jag ska publicera kommentaren sa gor jag inte det. Det ar faktist sjukt trakigt att skriva om ingen bryr sig.

I am not afraid of anything in this world

Godmorgon Sverige! Eller godnatt kanske jag ska saga. Tankte bara beratta att jag lever. Jag har haft en jattebra helg, som till stora delar spenderades i en kallare nagra hus bort och med min favorittysk. Imorse missade jag skolbussen och en viss person skrattade for tydligen sag han mig nar jag insag att jag hade missat den. Skoldagen i ovrigt gick bra och efter skolan var det Video Produktion som gallde. Laxan ar nastan klar, vi kunde inte gora allt for lampan var borta. Jag var hemma hos syskonen och jag tog ganska lang tid pa mig for jag tyckte att det var roligare att hanga med Jeremy an att gora laxor. Tiffany holl inte med mig, hon blev irriterad I know you like to talk to my brother but I'm waiting here!!! De ar bada irriterade for att jag inte svarar pa min telefon nar de behover mig. Oftast slutar det med att de star och bankar pa dorren om de vill nagot. Det har iallafall hant Jeremy mer an en gang om vi sager sa. Tur att vi bor nara varandra. Pa onsdag blir jag hamtad i skolan av Jeremys kompis Chris, ska bli kul att traffa denna mytomspunna man. Om han ar singel eller inte aterstar att se, det ar mycket drama har i redneckland.

Jag har egentligen inte mycket att skriva om, eller jo men jag ar trott och orkar inte tanka. Det tar grymt mycket energi att lagga marke till sma saker i vardagen och forvandla det till roliga historier. Jag skulle kunna beratta om en kille i min Photography class. Han heter Travis och ar en sjukt harlig pojk, bade jag och Hannah skrattar oss igenom lektionerna, och hennes vardforaldrar har fatt mail om att vi pratar mycket pa lektionerna. Det gor vi, men vi har formagan att gora tva saker samtidigt. Vi fortjanar verkligen ingen tillsagelse. Okej ater till Travis. Travis ar en kille som inte alltid har turen pa sin sida. Just nu jobbar vi med pin hole cameras (vad heter det pa svenska?) och slutartid ar extremt viktigt. Travis har ett antal kolsvarta bilder, vilket betyder att bilden ar overexponerad, eller vita med graa skuggor, underexponerad. Idag sa glommer han nastan sin mobil, som jag har lanat for att mata tiden. Nar han springer forbi mig sa kor jag in en knytnave i magen pa honom for att stoppa honom, och han sager nat i stil med, vad skulle jag gora utan dig? Ja det undrar jag ocksa tanker jag, och torstig som jag var sa sager jag att jag kan ta lite av hans lifewater (typ saft, fast nyttigt enligt amerikanerna). No problems sager Travis och springer ivag igen. Kvar star jag med en nastan odrucken flaska lifewater och undrar vart han tog vagen. TRAVIS ropar jag men han har forsvunnit. Jag forsoker spring efter men han ar uppslukad av folkhavet. Stackarn blev nog torstig senare pa dagen, fast vi hade bara 7th kvar sa han overlevde nog. Jag far kopa honom en flaska imorgon. Det ar han vard.

Kul att jag bara behovde bli lite arg for att fa kommentarer, det uppskattas. Det ar bara en liten del som kommenterar, kan inte du som inte brukar kommentera beratta nagot om vem du ar? Jag ar nyfiken, och du vet faktist en hel del om mig. Om du vill sa kan du maila mig pa [email protected] Och familjen, hor av er om ni vill ha en date over Skype! Lordag och sondag brukar funka for mig. Hade gott och slang in en kommentar, annars kanske jag slutar skriva!

It's you when I don't pick up the phone

Jag ar glad, vill bara borja med att saga det. Sen vill jag saga PAPPA! Du svarade aldrig pa mitt mail, det jag skrev i det ar helt sant men ingen anledning till att freaka ut. Svara garna ar du snall. Men glom inte att andas.

Jag har inte gjort nagot dumt pa hela veckan, typ. Jag ar snall och gor mina laxor (nar jag kommer ihag att ta hem dem) och har till och med varit ute och sprungit. Funderar pa att ga ut igen nar jag har gett alla er darhemma som saknar mig sa mycket en uppdatering pa vad som hander. Jag onskar att jag kunde beratta allt, men er bild av mig kunde latt forstoras och det vill vi ju inte. Jag ar sa sjukt glad att jag inte kan sluta le, det ar lite lojligt faktist.

Igar var det football igen men jag var inte pa mitt basta humor. Vi, som i the mighty Rustlers, spelade mot Big Sky Eagles som kom fran Missoula. Det var en bra match, sarskilt med tanke pa att Rustlers vann med 29-7. Enligt Jeremy for jag tur med mig for jag har aldrig varit pa en match dar Rustlers har forlorat. Vi ar faktist obesegrade an sa lange, vi har ett bra lag iar. Det later som att jag vet vad jag pratar om men det gor jag inte.

Igar hade vi Video Produktion och det var kul for vi hade vikarie. Det ar precis som man gjorde pa typ mellanstadiet, man gor livet svart for dem. Jag jobbade med Tiffany och nar kameran inte funkade sa gick vi tillbaka for att gnalla. Lararen sager da att vi behover en man i gruppen, en stark man (vad ville hon saga?). Tiffany svarar da att hon ar lesbisk och hatar man. Lararens min var helt underbar, jag onskar att jag hade fatt en bild. Vi gar vidare och jobbar ett tag innan vi traffar pa lararen igen. Tif sager da igen att hon hatar man, och lararen fragar mig, ar du ocksa lesbisk? Jag ar fran Sverige svarar jag, och gillar inte att placera mig i ett fack. Men ja, jag och Tiffany ar tillsammans. Det var sjukt kul, och nej, jag ar inte lesbisk och nej, jag ar inte tillsammans med Tiffany. Jag far inte ens ha pojkvan har (jag vet inte hur vad de sager om flickvan men jag ar inte sa intresserad) men livet ar gott anda. Det blir vad man gor det till.

Jag har sagt det forut men jag ar sa sjukt glad att jag ar har. Jag sag bilder pa klassen i Karrtorp pa Facebook och fan vad jag ar glad att jag inte ar dar. Tank om jag hade varit dar istallet for har, mitt liv hade varit sa trakigt. Har ar vardagen nat helt annat, mycket tack vare vissa manniskor. Amerikaner och tyskar ar helt underbara ska ni veta. Ni som aldrig aker vet inte vad ni missar, men det ar nog bra for er att ni inte gor det. Mycket i det har landet ar sant som jag inte ar van vid men jag ar ju bara en oskyldig liten svensk. Kanske att ni far en gastbloggare om inte alltfor lang tid, om ni vill. Vad gor ni darhemma? Ni var sjukt bra pa att kommentera ett tag men det verkar ha forsvunnit. Skriv och beratta vad ni gor, jag kanske avslojar roliga saker tillbaka. Nu ska jag till Smiths for att fixa med mitt bankkonto, sen sa kommer jag faktist ha tillgang till pengar. Det ar en enorm fordel, och for att fira detta ska ska jag till Starbucks med min favorittysk. Bilder fran detta kanske kommer ikvall om jag orkar fixa det men for er kommer det vara imorgon. Nu ska jag sluta babbla om ingenting och faktist borja dagen, klockan 12.50.
Godnatt Sverige!

Don't look at me that way, you know you make me fall

Idag borjade som en vanlig skoldag, men den skoldagen slutade mindre kul. Jag far ett samtal fran en person som jag tycker om, och far veta att han har varit i en bilolycka och var pa sjukhus men nu var hemma. Hela bussresan hem sitter jag och skakar och onskar att jag hade nagon att prata med. Nar jag kommer hem sa far jag veta att jag fick en varning for mitt beteende pa bussen i fredags, nagot som jag skrev om i fredags eller lordags. Lustigt att man far en varning for sant. Mina vardforaldrar var inte arga eller nat men om jag far en varning till sa blir jag avstangd fran bussen i tre dagar. Drastiska atgarder har, men forhoppningsvis sa har jag skjuts fran och med oktober.

Jag stannade inte hemma sarskilt lange utan gick nerat gatan nastan direkt. Stannade dar ett par timmar innan jag blev hemringd med fler daliga nyheter. En dalig dag for nyheter helt enkelt. Pojken hade sjuk tur (anvande inte sakerhetsbalte), de hade tydligen blivit pakorda dar han satt och bilen hade voltat. Han klarade sig med ett inre blamarke, vilket inte kommer synas pa ett par dagar men som kommer vara enormt nar det val kommer fram. Det forsta han sa till mig nar jag kom var "anvand alltid sakerhetsbalte" right back at you man! Jag maste saga att jag nastan ar glad att jag inte fick veta forran skolan var slut for jag hade velat aka hem.

Jag vet inte vad mer jag ska beratta, det hander sa mycket att allt forsvinner och det kanns som att jag inte gor nagot fast jag gor mer an vad jag gjorde pa mina tidigaste dagarna har. Det kanske har blivit vardag, vad vet jag. Vardag ar inte nagot daligt, jag vill absolut inte aka hem. Hemlangtan ar inget som jag har tankt pa, visst kandes det lite jobbigt efter att jag hade pratat med mina kara kusiner som jag inte traffat pa lange. Det kan bero pa att jag har traffat nagon som jag verkligen har kul med, och som faktist uppskattar min ironi. Han ar cowboy, jag ska forsoka fanga honom pa bild och visa honom for er darhemma. Ni kommer fa hora mycket om denna pojk! Jag visade min uppskattning genom att bjuda pa Marabou, och vad sa han da? Det ar ingen skillnad mellan ameikansk och svensk! Jag gav honom saltlakrits som straff for det, och det tog honom ett bra tag att bli av med den, jag tror att den borjar bli gammal. Pa fredag ar det football som galler for mig, hemmaplan! Jag ska sjalvklart inte spela men det ar kul att vara dar. Jag ska ga med Jeremy och aven Hannah och hennes baby. Hon har inte fatt barn pa riktigt men hon har en klass som heter Developing Child, dar man far en latsasbaby som skriker och har sig. Planen ar att vi ska leka lattemorsor  hela helgen, fast jag ar barnlos. Kan inte saga att jag klagar.

I used to think baby you love me, now know that it's true

Fordelen med amerikanska skolor ar att efter en och en halv vecka sa ar det Labor Day, vilket betyder langhelg. Det har inget med foda barn att gora som en av mina vanner i Sverige trodde, utan ar arbetarnas dag, dagen da de inte behover jobba. Man kan tycka att det borde heta Unlabor Day eller nagot. Dagen borjade med att jag gick upp jattetidigt, 9.45. Jag och Paul skulle aka till Gates of the Mountain och aka med turistbaten. Nagra andra utbytesstudenter skulle med ocksa men vi var dar langt innan nagon annan var det, och jag gick runt och laste pa skyltar och sa. Klockan 1 pm gick baten och bara minuter innan sa kom min cordinator. Pa baten satt jag och snackade men Kathy, som egentligen heter nat annat, och Anyi, inte saker pa stavningen. Det var sa sjukt fint dar vi akte sa jag vet inte vad jag ska saga. Han som korde baten och aven var guide lat som att han hade druckit alldeles for mycket whisky men man vande sig vid hans rost och efter ett tag sa horde jag faktist vad han sa. Har ar lite bilder, som inte visar halften av vad jag sag.

Scenery


Tuffa brudar

Jag vet inte om nagon har markt men mina ben har blivit smalare. Inte pa ett bra satt, bara muskler som ar borta. Min tidigare snortighta Dieseljeans ar inte sa snortighta langre.
Nar jag kom hem sa at jag sen sa kom Jeremy hit och vi typ gick runt i omradet, han ar bara sa sjukt harlig att prata med. Jag daremot ar sjukt jobbig, och jag tror att det kommer ta fem dagar till innan han trottnar pa mig. Han haller inte med, sa vi far val se. Jeremy blev mitt forsta saltlakritsoffer men det blev inte sa kul som jag trodde att det skulle bli. Han sa att det smakade typ som black liqorice. Anledningen till att han fick lakrits var for att han sa att amerikansk choklad smakade som svensk. INTE EN CHANS! Det var ungefar da som jag drog in hans inbjudan till Sverige. Imorgon ska jag till skolan igen men jag ar inte sa taggad pa det. Nu ska jag gora lunch tills imorgon. Mitt liv ar spannande. Godnatt Sverige! Eller Godmorgon kanske, jag orkar inte rakna ut hur mycket klockan ar hos er.

You don't have to do it alone

Jag maste beratta om bussresan igar for det var ratt kul. De basta bitarna maste jag tyvarr censurera men de roligaste ar inte daliga. Som ni kanske har markt sa ar inte bussresan till och fran skolan det roligaste jag har varit med om. Visst, det var kul forsta gangen bussen korde upp mot hallplatsen och jag gick in i en high school film men roligare an sa blev det inte, forran igar. Nar jag gar pa bussen pa eftermiddagen sa ropar Tiffany fran langst bak Kajsaaa come heeerreee! och det ar ju inget som man springer ivag fran. Hon sitter med en kompis och vi gor det oforlatliga, satter oss tre i ett tvamanssate. Vi lyckas sitta sa ganska lange och jag snackar med de flesta runt mig, men jag kan bara namnet pa syskonen. Efter ett tag stannar bussen, nagot som alltid ar ett daligt tecken, och stirrar pa oss i backspegeln. HOW MANY PEOPLE ARE IN THAT BACK SEAT??? That would be three svarar Jeremy, och jag maste flytta pa mig. Hon fragar varfor jag har satt mig dar, man far inte vara mer an tva i ett sate, och jag svarar att jag ar fran Sverige och inte vet hur man aker skolbuss. Hon ger mig en blick och en annan kille sager att han inte tror pa mig och att jag bara hittar pa. Jag blir sur och sager att jag kan ta med mitt pass pa tisdag och Jeremy och Tiffany sitter och typ "yeah she's from Sweden leave her alone" "You don't think she knows where she's from" osv. Killen pa andra sidan mittgangen snackar med mig och jag lyckas overtyga dem. Far dock inte sitta dar lange utan maste flytta fram till min ursprungliga plats pa tredjeraden till hoger i bussens fardriktning, och dar kommer jag sitta tills vi far tillatelse att byta platser. Jag vill sitta med de roliga langst bak i bussen. Och nar vi anda ar pa amnet bussar, det ar nagot med killar jag traffar pa bussen.

I've met someone that makes me feel seasick

Kul att jag ar borta i tva dagar och inte nagon har kommenterat! Saknar ni mig alls? Jag har det iallafall sjukt bra for tillfallet. Jag vaknade typ 11 och spenderade typ en halvtimme eller mer med att forsoka fa tag pa min pappa, som tydligen inte ville prata med mig. Nar jag val fick tag pa honom sa var han inte hemma och det ar sinnessjukt dyrt att ringa till en mobil sa han sa att han skulle ringa men det drojde lange innan det blev av. Jag kunde bara prata med honom ett tag innan jag var tvungen att ga ivag pa roligare saker, och eftermiddagen blev valdigt lyckad. Jag hangde med en kille fran bussen, och nej, han ar inte en middleschooler. Det finns antagligen bara en senior som aker buss och det ar han. Tyvarr sa kan inte vi prata pa bussen for vi har assigned seats och han sitter langst bak och jag langst fram. Vi gjorde inget speciellt, gick runt i omradet, traffade nagra av hans kompisar och hans familj. Han ar verkligen jattegulligt och det ar inte svart att prata med honom om nagonting. Jag skulle gissa att han for tillfallet vet mer om mig an manga av er darhemma.

Bussresan igar var nagot speciellt men nu ska jag ata sa det far bli en annan gang, typ om en halvtimme.

Cause you're there for me too



Okej jag kan inte vanda pa den av nagon anledning. Eller jag kan men den vander tillbaka. Det spelar ingen roll, nagon som kanner igen sig?



Great Falls fran flygplatsen, ser ni bergen i bakgrunden? Det ar coolt faktist, jag ser Rocky Mountains pa vag till skolan! Nagon annan som gor det?

Kande att jag maste lagga upp den har bilden aven om den ar dalig. Vet ni vem som bor dar? BONO! Hans grannar ar bland annat nagon Demi Moore, men vem ar det?

You think you've got the stuff

Som ni har vantat! Och antligen kommer de efterlangtade bilderna pa de delar av huset som jag har fotat so far. Rummet ar inte sa rosa som det ser ut som utan det ar ljuset som ar lustigt.



Innan man gar in i mitt rum. Det ar pa nedervaningen sa det ar darfor som fonstret sitter sa hogt.



Mitt rum, Asa ser du kortet pa vaggen bakom lampan? Det ar den jag fick av dig innan jag akte.


Nara Giant Springs



Titta vad vi hittade i en helt vanlig mataffar i New York!

Let me take some of the punches for you tonight

Homecominghetsen har borjat. Det verkar valdigt kul faktist, med vissa undantag som jag aterkommer till. Dagen idag var en sa kallas Club Day, allsta att man traffas i clubbarna och gor jag vet inte vad. Som ni vet sa hade jag planerat att ga med i Speech eller Drama, men blev det sa? NEJ! For jag ar utbyutesstudent utan egen vilja. Efter mycket slit (ga och fraga om ett klubbkort) sa hade jag det gyllene (den ar faktist guldfargad for skolfargerna ar gront och guld) kortet i min hand. Jag fick aldrig nagon chans att anvanda det. Under 2nd Period sa kom det in en tjej i klassrummet och gav en lapp till lararen. Inget ovanligt, det hander ganska ofta. Den har gangen var det jag som skulle informeras, och da far jag veta att jag inte har nagon att saga till om, jag ska till The International Club. Man hor ju pa namnet hur trakigt det ar. Besvikelsen var enorm. Jag moter upp Marie och Kevin och gar med dem till klassrummet. Nar vi ar dar far vi lite info om allt mojligt och blir fotade for Yearbook igen. Jag vill inte veta hur jag ser ut, men fordelen med att vara utbytesstudent i Yearbook ar att man har en del makt over vad som kommer skrivas om utbytesstudenter i Yearbook. Alltsa, de dar bilderna sa tas om. Kanske inte alla men min ska det. Klubbmotet fortsatter med att alla utom jag far presentera sig. Jag var ute och blev forevigad nar det gjordes, nackdelen med detta ar att ingen vet vad jag heter, mitt namn ar Anna tills jag har sagt att det inte ar det. Sen sa pratades det lite om Homecoming och jag blir bara irriterad pa det. Jag vill bestamma vad jag ska gora pa Homecoming, och vilken club jag ska vara med i. Som det ser ut nu sa kommer jag inte att kunna ga med i varken Drama Club eller Speech, mest for att jag inte vet nar motena ar. Jag ar bunden till International pa obestamd tid. Detta uppskattas inte. Jag tycker inte om att jag inte far bestamma vad jag ska gora med mitt utbytesar, och jag tycker inte om att bli behandlad som att det kommer ta mig ett halvar innan jag har vant mig vid att bo har. Tro det eller ej men jag har redan vant mig. Visst har jag inte full koll jamt, men jag gar inte runt och ar standigt hog pa nya intryck.  Jag ska tillagga att lararen som holl i det var trevlig och antagligen bara menade val, men jag vill lara kanna folk som inte ser mig som the Exchange Student from Sweden.

Josses vad jag later bitter men det har sina anledningar. Till exempel sa har jag ritat en karta over USA. Det skulle vara en lugnande ovning men jag satt dar och var jattestressad och svettades. Det blev ingen bra karta, Iowa blev storre an Kalifornien. Nagot sager mig att det inte ska vara sa. Jag ska ga ner och hamta mitt minneskort med bilder sa kan ni fa se hur delar av livet har ser ut.

I'm just trying to find a decent melody

Idag ar det den forsta september, min forsta och sista forsta forsta september i Great Falls, Montana. Hangde ni med? Antagligen, majoriteten som laser ar min slakt och ni ar ganska smarta faktist. Kul att vykorten borjar komma fram, det maste betyda att ovriga kort, samt fodelsedagskort kommer fram om typ fem dagar. Mamma, ditt kort skickades idag sa det kommer val om en och en halv vecka. Kanske i tid? Jag har inte haft matte sen skolan i Sverige slutade sa jag kan inte rakna langre. Inte for att det gor mig nat, Yearbookclass har fatt mig att forsta att jag vill halla pa med nat sant, men for det behover man ingen matte. Man borde atminstone inte gora det. Jag vet daremot inte vad man skulle kunna jobba med inom nat sant. Kul ar det. Igar fick vi se forsta versionen av hur omslaget kommer att se ut, och jag alskade det. Manga tyckte att det var skitfult men jag haller inte med, det har kommer bli den basta nagonsin.

Jag hatar Blackberryreklamen som kommer lite da och da. Det borjar med nagra valbekanta toner, minnen fran en av sommarens basta kvallar gor sig paminda och jag blir irriterad varje gang. Den paminner mig om att det skulle kunna upprepas, att avstandet antagligen inte ar mycket langre an strackan Stockholm-Goteborg. Att platsen ligger i det lilla landet Kanada ar ovasentligt. Att jag inte har rad med flygbiljetter ar ett problem som jag inte vill tanka pa. Att jag inte far aka nagonstans sjalv ar detaljer endast.
You know we'll go crazy if we don't go crazy tonight.

Ar det forresten nagon som har markt temat pa mina rubriker? Jag vet en som borde gora det men jag vet inte hur mycket han laser. Nu ska jag gora min lunch tills imorgon, visst ar jag duktig som inte koper pizza eller gar till Mickey D eller BK eller Taco John eller Papa John eller Taco Bell eller Arbys eller Pizza Hut eller Subway?

You're an accident waiting to happen, You're a piece of glass left there on the beach

Nya vecka, ny dag, samma gamla skola. Det har redan blivit ganska rutinartat men jag hoppas att det blir lite mer drag i eftermiddagarna nar allt extra curricular kommer igang. Pa onsdag tror jag det var sa ar det clubday och eftersom jag har signat upp for bade Speech and Debate och Dramaclub sa maste jag valja vilken jag vill lagga ner mest tid pa. Jag vill satsa pa den som kommer att traffas oftast sa att jag kan knyta lite kontakter (och garna fixa nagon som kan skjutsa mig till skolan) men bada verkar vara sjukt roliga med skona manniskor. Nackdelen med Drama ar att CMRs Dramaclub ar stor, typ 100 pers. Jag vet inte hur mycket folk som ar med i Speech men det verkar ocksa kul. Jag vet inte hur jag ska gora men jag har hela imorgon pa mig nastan.

Idag fick jag min forsta laxa, i Video Produktion. KUL att vi ska rita en flipbook pa 30 sidor som inte far vara bollar eller streckgubbar for att det ar for latt att rita. Jag trodde inte att jag skulle ha nagar jobbiga amnen men jag hade visst fel. Var larare, mr Spencer ar skon maste jag saga. Han pratar pa sitt eget lilla satt och man vet aldrig om han ar serios eller inte. Mitt i lektionen idag borjar han fraga mig om jag forstar danskar och norrman, och hur lange jag har pluggat engelska osv. Fick lite andra fragor ocksa, men det ar verkligen inte som vissa sa att det skulle vara, att alla kastar sig over utbytesstudenterna med miljoner fragor. Det ar nog bade bra och daligt, jag kan inte saga att jag har nagra amerikanska vanner an men nar jag lar kanna folk sa kommer de nog inte vara sana som umgas med mig bara for att jag ar utbytesstudent. En kille i den klassen ar ratt skon, forsta lektionen sa han att jag inte hade nagon accent, da sa Spencer att jag antagligen hade pluggat engelska langre an honom. Idag sa jag att jagh har pratat engelska sen jag var fyra sa sa han "Oh so you have studied longer than me then" Does that surprise you svarade Spencer pa det. Jag vet inte vad killen heter men han ar en av alla skona typer som finns pa den har skolan. Riktig cowboy med skjorta och balte. Han ar inte sa extrem som vissa andra cowboys, de finns dem som loper linan ut med hatt och boots. Skjortan ar sjalvklart rutig och instoppad i jeansen, och baltet har ett karaktaristiskt stort silverspanne.

Det enda som jag tycker ar riktigt jobbigt har ar att man ar sa bunden till familjen. Hemma kan jag bestamma att jag ska traffa kompisar och sen aka nar jag kanner for det. Har maste jag prata med familjen och planera sa att det passar dem, och aven planera direkt nar jag ska komma hem. Alla har har bil sa for dem ar det latt. Visst finns det bussar men de gar inte pa helgerna. Cykla gar ocksa men det gar inte att cykla overallt. Det ar inte helt latt att vanja sig vid, sarskilt inte eftersom jag inte har kunnat (eller velat) be mina biologiska paron om skjuts pa ett antal ar.

Jag kan saga att jag har skickat kort till stora delar av slakten, vissa skickade jag redan i NYC men vad jag har hort har de inte kommit fram. De borde vara pa vag iallafall, annars for vi stamma Wyndham Garden Hotel i New Jersey, och det lilla postkontoret i Great Falls. Har vi tur kan vi kanske till och med vara med pa Judge Judy eller Cristinas Court!

Skolbussresorna ar som det ar, bussforarnas talighet ligger pa minus. Nar nan vander sig om for att prata med nagon som sitter bakom sa blir de jattesura. The big fat F word uttalades forra veckan, och hon tvarstannade bussen. Man tycker att hon borde koncentrera sig pa att kora for det ar hon inte jattebra pa. Jag fick en miniutskallning for att jag agerade pa mina Stockholmsvanor och gick fram till dorren nar vi nastan var framme. Det ar sa jag ar uppvaxt, helst ska va faktist av innan bussen har stannat, pluspoang om man kan gora det utan att dorrarna har oppnats. Sa funkar det inte har. Man ska vanta till bussen har stannat helt, for vem vet vad som kan handa om man gar nar bussen ar i rorelse? Man kan faktist snubbla! Jakten pa Nagon Som Har Korkort har bara paborjats...